5 tips för enkla flygresor

Det går inte att förneka att det har blivit allt svårare att flyga utan att få problem med flygplatsen eller flygbolagen. Säkerhetslinjen vid säkerhetskontrollen på vissa flygplatser är noga med  att få vissa passagerare på dåligt humör. Men trots alla de olägenheter som följer med att flyga, så är det en nödvändighet. Det finns flera saker som kan göras för att flyga enklare och problemfri, och allt som är behövs är lite sunt förnuft och planering.

1. Res till flygplatsen tidigt
Att anlända till flygplatsen tidigt är en bra idé, särskilt när flygbolagen berättar passagerarna att komma fram till minst två timmar före en flygning avgångstid. Men det finns många människor som vägrar att lyssna denna begäran, och anländer till flygplatsen bara några minuter innan en flygning är planerad att lämna. Om det finns en rad vid incheckningsdisken eller på säkerhet, kan det skapa en mycket stressande situation. Inte bara får flygningen missas, men en ny resa måste bokas, och passagerarna kommer antagligen att resa stand-by på en senare flygning med någon garanti för en plats till sista minuten.

2. Ta ett morgonflyg
Lämnar på en tidig flygning innebär inte nödvändigtvis en 04:00 flygning måste väljas. Men flygningar som lämnar först på morgonen är mindre benägna att bli försenade, och de är mindre benägna att påverkas av väderproblemöver hela landet och / eller andra plan som kan bli försenade på andra flygplatser. Dessutom, om du av någon anledning den första flygningen för dagen är inställd eller försenad, kommer det sannolikt att finnas flera andra flygningar under dagen som vid behov kan tas i stället.

3. Försök att inte flyga under rusningstiden
Flygplatser, likt motorvägar, har rusningstid. Normalt är rusningstid på morgonen från 08:30 till 10:00, och på eftermiddagen från 16:30 till 06:30 det är dessa timmar då flygplatserna är som mest fullt med människor som väntar på flyg. Folkmassor innebär längre linjer vid säkerhetskontrollen, fler människor på toaletterna, fler människor som väntar i restaurangen, och fler människor som tar upp platser i väntrum. Flyger under icke- rusningstid tid på dagen kan minska behovet av att stå i köer.

4. Försök att ta flyg utan mellanlandningar
Självklart, när en direktflygning tas, är det mindre risk för att bli fördröjd. Som startar och landar båda tar en hel del tid, så att man undviker att behöva göra det två gånger rekommenderas. Det kommer alltid att finnas destinationer när en non-stop flygning inte är tillgänglig, men det finns gott om städer där non-stop flyg är lika vanligt som de som slutar. Det kan även vara värt några extra kronor för att boka en non-stop flygning för att undvika onödigt krångel och risken att försenas.

5. Boka flygresan i tid
Om en non-stop flygning inte är tillgänglig för en önskad destination, se till att schemalägga tillräckligt med tid mellan flygningar. När flygbolagen boka flyg, de har ofta en snacka krav på 30 eller 45 minuter mellan anslutningarna. Detta är dock ofta inte tillräckligt med tid, om den ursprungliga flygningen anländer sent. För att undvika denna stress, försök att schemalägga anslutningsflyg med minst en timme för att skona mellan ankomsttiden för den första flygningen och avgångstiden för den anslutande flyg.

Allt om resor - bloggen med tips

Här på allt om resor så ger vi dig, förutom massor med bloggande, många tips på var du kan åka på semester

RSS 2.0